Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Eπιστήμονες υποστηρίζουν ότι ραδιοσήματα από το διάστημα ενδέχεται να προέρχονται από εξωγήινου


Διεθνής ομάδα επιστημόνων ισχυρίζεται ότι εντοπίζει επανειλημμένα ισχυρά ραδιοσήματα από μία συγκεκριμένη τοποθεσία στο διάστημα.

Όπως αναφέρει το New York Post, πρόκειται συγκεκριμένα για μία ομάδα επιστημόνων από τηλεσκόπιο «Green Bank» στη Δυτική Βιρτζίνια και από το Παρατηρητήριο «Arecibo» στο Πουέρτο Ρίκο, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εντόπισαν έξι νέες εκρήξεις ραδιοκυμάτων που προέρχονται από μία περιοχή πέρα από τον Γαλαξία μας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Τhe Astrophysical Journal»

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ αλήθεια που μας κρύβουν: Πόσο κινδυνεύουν 4 δισεκατομμύρια χρήστες των κινητών τηλεφώνων;



Πάνω από 4.000.000.000 χρήστες κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν σαν «πειραματόζωα» στο πιο μεγάλο πείραμα της ιστορίας της ανθρωπότητας! Συνωμοσία των κινητών τηλεφώνων; Πόσο κινδυνεύουν 4 δισεκατομμύρια χρήστες των κινητών τηλεφώνων;
Μια διεθνής επιστημονική επιτροπή, με ντοκουμέντο 600 σελίδων βασισμένο σε 2.000 επιστημονικές μελέτες, αποδεικνύει τις βλαβερές συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον άνθρωπο (αλλοιώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα), ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα εκπομπής. Τεράστιος ο κίνδυνος για τα παιδιά…

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο Αγ. Βασίλης και η Πρωτοχρονιά





 + Ιωάννου Γ. Νιώτη*

 Ο Άγιος Βασίλης της Ελληνικής παραδόσεως, δεν έχει τίποτε σχεδόν το κοινό με εκείνον που κουβάλησαν στη χώρα μας οι δυτικές και βόρειες χώρες της Ευρώπης.

   Ο τελευταίος τούτος Άγιος Βασίλειος με τα ροδοκόκκινα μάγουλα, την κάτασπρη γενειάδα, την κόκκινη μπέρτα, τις ψηλές μπότες και το κατάγιομο με δώρα σακί ή κοφίνι, είναι σίγουρο πως δεν έρχεται από την Καισαρεία, πως δεν έχει τίποτα πάνω του που να θυμίζει τη βιβλική μορφή που βγήκε από ασκηταριό της βυζαντινής αγιογραφίας και τις κιτρινισμένες σελίδες της Ελληνικής μνήμης και παραδόσεως.

Ο μεγαλύτερος αστεροειδής αποδεικνύεται υγρός


Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια
Οι αστεροειδείς δείχνουν γυμνοί και κατάξεροι. Αλλά παντού στη Δήμητρα, τον νάνο πλανήτη - ή κατ' άλλους τον μεγαλύτερο αστεροειδή του ηλιακού μας συστήματος - υπάρχει άφθονο νερό σε παγωμένη μορφή. Το νερό βρίσκεται τόσο στην επιφάνεια, όσο και λίγο κάτω από αυτήν, πιθανώς σε βάθος μόνο ενός μέτρου, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές μελέτες.
Μετά τη Σελήνη και τον Ερμή, η Δήμητρα γίνεται το τρίτο πλανητικό σώμα όπου ανακαλύπτονται μόνιμοι επιφανειακοί πάγοι σε μέρη αιώνιου σκοταδιού, εκεί που δεν φθάνει η ηλιακή ακτινοβολία. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τόμας Πλατς του γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών του Ηλιακού Συστήματος Μαξ Πλανκ, εντόπισαν τουλάχιστον δέκα σημεία με πάγο από νερό μέσα σε ανήλιαγους κρατήρες.

Βραζιλία: Για πρώτη φορά θεραπεία επούλωσης εγκαύματος... με δέρμα ψαριού (φωτό-βίντεο)


Η 36χρονη Maria Ines Candido da Silva η οποία υπέστη σοβαρά εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια, το λαιμό και το πρόσωπό της, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στην κουζίνα της επιχείρησης στην οποία εργάζονταν ως σερβιτόρα, έγινε η πρώτη περίπτωση ασθενούς που δέχεται θεραπεία με δέρμα ψαριού.  
 
Οι γιατροί στη Βραζιλία δοκιμάζουν μια εναλλακτική θεραπεία και όχι τις παραδοσιακές αλοιφές, δημιουργώντας έναν επίδεσμο με δέρμα ενός ψαριού που ονομάζεται Tilapia.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Οι «νεκροί του Φαλήρου» και ο «άνθρωπος των Αντικυθήρων» μέσα στις 10 μεγαλύτερες ανακαλύψεις του 2016 (εικόνες)


Η ομαδική ταφή 80 δεσμωτών στο Φαληρικό Δέλτα και ο «Άνθρωπος» των Αντικυθήρων είναι μέσα στα δύο ελληνικά αρχαιολογικά ευρήματα συγκαταλέγονται στον ετήσιο κατάλογο των 10 σημαντικότερων ανακαλύψεων στον κόσμο για το 2016, σύμφωνα με το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό «Archaeology» 
Η ομαδική ταφή του Φαλήρου
Οι ανασκαφείς στη νεκρόπολη του Φαληρικού Δέλτα, στο πλαίσιο του έργου κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, ανακάλυψαν φέτος τα υπολείμματα 80 ανδρών, αλυσοδεμένων μεταξύ τους στους καρπούς, σε ομαδικό τάφο. Όπως αναφέρει το περιοδικό, οι πιο πρόσφατες οστεολογικές εξετάσεις διαπίστωσαν ότι η πλειονότητά τους είναι άνδρες μεταξύ 20 και 30 ετών (οι τέσσερις από αυτούς ακόμα πιο νέοι) και ότι όλοι σκοτώθηκαν με τον ίδιο τρόπο: με ένα μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Τι πρέπει να κάνεις για να μην πέφτει η μπαταρία του κινητού σου


Αν χρησιμοποιείς το smartphone όλη τη μέρα σίγουρα θα πρέπει να κουβαλάς μαζί σου και ένα φορτιστή.
Αν δε «κακομεταχειρίζεσαι» τη μπαταρία, είναι πολύ πιθανό να έχεις αφήσει το τηλέφωνο στο 30% και αυτό ξαφνικά να έσβησε. Υπάρχει τρόπος για να μην πέφτει συνέχεια η μπαταρία του κινητού σου;
Τέσσερα πράγματα που πρέπει να κάνεις, αν δεν θέλεις να παλεύεις όλη τη μέρα, για να μην τελειώνει η μπαταρία του κινητού σου!

Ρωμαϊκό δωδεκάεδρο: τα μυστηριώδη αντικείμενα που βρέθηκαν παντού σε όλη την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία


Το ρωμαϊκό δωδεκάεδρο είναι μια μικρό και κούφιο αντικείμενο από μπρούντζο και -πιο σπάνια- από πέτρα.

Το σχήμα του αποτελείται από δώδεκα επίπεδες επιφάνειες, σε σχήμα πεντάγωνου και με μια κυκλική οπή στο μέσο τους η κάθε μια. Όλες οι πλευρές συνδέονται σε ένα κοίλο κέντρο. Κάθε γωνιά του πενταγώνου διακοσμείται με μικρά σβωλάκια. Το μέγεθός τους κυμαίνεται από 4 έως 11 εκατοστά. Χρονολογείται κάπου στο 200 π.Χ..


Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

LG OLED Wallpaper, μία οθόνη τόσο λεπτή σχεδόν όσο το πάχος ενός φύλλου χαρτιού


Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας 55 ιντσών LG OLED Wallpaper, της εντυπωσιακής Digital Signage λύσης, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών με τον καινοτόμο και λεπτό σχεδιασμό της.
Με πάχος μόλις 3,65 χιλιοστά, τόσο λεπτό όσο το πάχος ενός φύλλου χαρτιού, το νέο αυτό μοντέλο, αποδεικνύει την τεχνολογική υπεροχή της LG για ακόμη μία φορά.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν μικροτσιπ 250 εκατ. ετών στη Ρωσία - Υπάρχει σχέση με συντριβή ΑΤΙΑ; (βίντεο)


Οι ερευνητές προχώρησαν σε ακόμη μια απίστευτη ανακάλυψη. Βρήθηκε στη Ρωσία μικροτσιπ 250 εκατομμυρίων ετών; Έχει σχέση με συντριβή ΑΤΙΑ;